2013. július 22., hétfő

Nikon DSLR gépek összehasonlítása - pixinfo.com

Egy korábbi írásomban, ami eleddig több, mint 115000 oldalletöltést élt meg, összehasonlítottam, hogy melyiket érdemes inkább megvásárolni: Bridge vs. DSLR.
Természetesen pénztárcától és bevallott, felvállalható igényekről szól az írás, a saját tapasztalataimmal kombinálva.

Több cikket összeszedve van egy bejegyzésem a Tanácsok, javaslatok, vélemények - digitális fényképezőgép vásárlás előtt.

A mostani bejegyzést pedig egy friss pixinfo.com-on megjelent cikk hívta életre:
Egymás mellett: Nikon DSLR gépek

Részlet a cikkből, a teljes írás pedig az előbbi linken olvasható.

*********************************************************************************
Rendhagyónak számító cikkünkben felsorakoztattuk a friss Nikon DSLR termékpalettát, és megvizsgáltuk mekkora lépcsőfokokat jelentenek, miben különböznek egymástól a gyártó különböző modelljei.

Bevezetés
Fényképezőgép teszteket százával olvashat a kíváncsi látogató a Pixinfo oldalait lapozgatva, de az egyes modellek közti összehasonlításra viszonylag ritkán kerül sor. Részletes tesztjeink bevezetőjének elengedhetetlen pontja az adott típus elődjével való összevetése, most azonban - rendhagyó módon - egy egész márka teljes, aktuális palettáját tettük egymás mellé. Ezúttal a Nikon DSLR termékeit.
Igen, jogos a felhördülés: „Hogy kerül egymás mellé (az asztalra) egy 100 ezer forintos belépő tükrös a vastagon 1 millió fölötti profi márkatársával?”. Nos, a cikknek nem is az a célja, hogy a D3200 és D4 között vívódó olvasóknak nyújtson segítséget, inkább egy átfogó összefoglalót kíván adni a Nikon legfrissebb DSLR kínálatának modelljei közti különbségekről. De ha netán mégis akad olyan valaki, aki képtelen dönteni a fenti két véglet között, talán ő is segítségre lel a cikkből.
És, hogy mégis felkerüljön a D3200 és a D4 is arra a képzeletbeli konyhaasztalra, kezdésnek álljon itt a górcső alá vett paletta minden modellje, tulajdonságaikat összemérve. A következő oldalakon pedig részletesebben taglaljuk az itt felsorolt modellek különbségeit elődjükhöz, és a sorban utánuk következő típushoz képest.

*********************************************************************************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése